Descriere:
Mierea de mană de pădure provine în cea mai mare parte din sucurile dulci de pe alte părţi ale plantelor decât florile (este obţinută de pe frunzele de brad, de frasin şi de stejar), în amestec cu nectarul florilor din pădure. O alta sursa de provenienta a mierii de mana o reprezinta excretiile dulci ale afidelor.
Mierea de mana este singurul sortiment de miere care nu provine integral din nectarul florilor. Este o miere groasă, foarte închisă la culoare, aproape neagră, cu un gust pronunţat, uşor amărui.
Este singura miere care nu conţine polen, de aceea se recomandă persoanelor alergice la polen.
Proprietati:
Mierea de mană este foarte bogată în proteine, aminoacizi şi minerale (Ca, Mg, Fe), de până la 20 de ori mai mult ca alte sortimente, de aceea este indicată consumarea acesteia mai ales de către copii, persoanele anemice şi cele aflate în convalescenţă. Organismul uman asimilează mult mai bine aceste săruri prin alimentaţia naturală decât prin administrarea sintetică.
Pentru că are proprietăţi energizante şi revitalizante este recomandată sportivilor şi oamenilor activi.
Are proprietăţi laxative mult mai puternice decât celelalte tipuri de miere, favorizează eliminarea toxinelor din corp si este un puternic antibiotic natural.
Continut miere de mana: - Carbohidraţi = 90 – 95 :Glucoza,Fructoza (si aproape deloc zaharoza), Mierea de mana contine peste 18 trizaharide (rafinoza, melezitoza etc.) - Proteine = 0,2 – 1,8 - Minerale, acizi organici, vitamine, etc. aprox. 5 - Mierea de mana contine inhibina, substanta cu o puternica actiune bactericida - Mierea de mană conţine o cantitate mai mare de minerale faţă de mierea florală;
Valori nutritionale Per 100 g Energie (kj/kcal) 1368kJ / 322kcal Grasimi 0.01 g din care acizi grasi saturati 0 g Carbohidrati 80.2 g din care zaharuri 80.2 g Fibre 0 g Proteine 0.29 g Sare 1.66 mg Sodiu 1.66 mg